laupäev, 1. september 2012

Tomati-sibulasalat (sobib hoidistamiseks)

2,5-3kg tomateid
600g valget mugulsibulat
500g punast paprikat
2tk tšillipipart (25g)
(soovi korral jämedalt riivitud porganded)
3spl suhkrut (maitse järgi)
1-2tl soola (maitse järgi)

Koori sibulad, suured lõika neljaks sektoriks (väikesed poolita) ja viiluta. Puhast paprika ja viiluta. Tšilli lõika õhukesteks viiludeks või haki. Tomatitel eemalda südamik, lõika vastaspoole ristsälk, kasta 5-10 sekundiks keevasse vette ja eemalda koor. Sega salatiained kokku, lisa 3spl suhkrut ja 1tl soola, lase salat keema, alanda temperatuuri, hauta keskmisel kuumusel 1,5-2 tundi, sega aeg-ajalt läbi. Vajadusel maitsesta veel soola ja/või suhkruga.
Serveeri sooja või külma salatina liha või ahjukartuli kõrvale, sobib hoidistamiseks.
Püreestatult saab koos küpsetatud hakklihaga maitsva pastakastme.



2 kommentaari:

  1. Pean lihtsalt mainima, et kõik pildid on üliilusad ning su retsepte sirvides läheb alati kõht tühjaks :)

    VastaKustuta
  2. Armas kuulda, aitäh! Fotgraafia on küll minu nõrk külg, aga eks ma püüan vähemalt maitse (kui ilust puudu jääb) pildile saada :).

    VastaKustuta