70g munavalgeid (kahe muna valged või veidi vähem)
35g peensuhkrut
60g mandlijahu
115g tuhksuhkrut
näpuotsaga soola
100g šokolaadi
50g rõõsk koort või piima
Vahusta munavalged vähese soolaga tugevaks vahuks, nirista pidevalt vahustades juurde peensuhkur. Vahusta kuni moodustub paks läikiv vaht (kokku 12-15 minutit). Sega tuhksuhkur mandlijahuga ja sõelu munavahu peale, sega alt üles tõstes läbi.
Pritis taigen laiotsalise (10mm) taignaotsikuga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Enne küpsetamist lase kujunditel 45 minutit toasoojas taheneda.
Kuumuta ahi 150 kraadini (ilma ventilaatorita) ja küpseta makroone 15 minutit, lülita ahi välja ja ava ahjuuks, jäta makroonid veel mõneks minutiks ahju.
Jahuta küpsised. Soojenda šokolaad ja koor, klopi ühtlaseks, lase veidi jahtuda ja pritsi kreemipritsiga ühele makroonile, suru õrnalt teise küpsisega kokku.
Kõik tundub lihtne :)?
Tegelikult on mitmeid asju mida peab jälgima, et õige tulemus saavutada.
1.Munavalge peab olema korralikult vahustatud, kui munavalge on vähe vahustatud, muutub taigen mandlijahu lisades vedelaks ja makroonide asemel tulevad lamedad koogikesed.
2.Mandlijahuga segades ei tohi segada liiga vähe ega liiga palju. Algul tekivad tagnasse suured õhumullid, lõpeta segamine kohe, kui taigen on muutunud ühtlaseks ja suured mullid kadunud, kui segad rohkem muutub taigen vedelaks. Ära klopi!
3.Kui küpsetad makroone liiga vähe, siis jääb maius vedelaks ja ei tule küpsetuspaberi küljest lahti, kui küpsetad liiga palju muutuvad makroonid pruuniks.