pühapäev, 9. detsember 2012

Mahlane jõulukook

24cm läbimõõduga kook

100g täisterajahu
150g nisujahu
200 võid või margariini
4tk kanamuna
50g piima
150g pruuni suhkrut
50g valget peensuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
1tl Santa Maria piparkoogimaitseainet

100g puudersuhkrut
sidrunihapet
vett
nonparelle

5spl jõhvikakeedist

Kuumuta ahi 190 kraadini.
Vahusta pehme või suhkrutega, lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel klopi segu ühtlaseks.  Mõõda juurde piim, lisa kaneel ja piparkoogimaitseaine, klopi läbi. Sega jahud küpsetuspulbriga ja lisa vedelikule, sega korralikult läbi. Vala taigen lahtikäivasse küpsetusvormi ja küpseta 190 kraadi juures 25 minutit. Eemalda vorm ja lase koogil jahtuda. Lõika kook kaheks kettaks, määri alumisele kettale keedist, tõsta teine ketas peale. Mõõda kaussi puudersuhkur ja lisa lusikahaaval nii palju sooja vett, et saavutad poolvedela valatava glasuuri (4-5 teelusikat vett), soovi korral maitsesta sidrunhappega või lisa veidi toiduvärvi. Vala glasuur koogile ja puista peale nonparelle.
Serveeri.