esmaspäev, 19. mai 2014

Muffinid nutellaga

24tk väikest (12 suurt)

120g nisujahu
120g taluvõid
100g peensuhkrut
2tk kanamuna
2spl piima
0,5tl küpsetuspulbrit
2spl Nutellat
puudersuhkrut

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel vahusta taigen ühtlaseks. Sega juurde piim ja küpsetuspulber. Sõele peale nisujahu ja sega ettevaatlikult läbi. Kata muffinipann pabervormidega ja jaga lusikaga või suru taigen läbi taignapritisi vormidesse. Tõsta kaks lusikatäit Nutellat kreemipritsi või täisnurkse nurgaga kilekotti, lõika otsa väike ava ja suru šokolaadikreemi igasse vormi taigna keskele. Küpseta muffinid kuldpruuniks (9-11 min). Lase veidi jahtuda, puista peale puudersuhkur ja serveeri.



esmaspäev, 5. mai 2014

Väikesed muffinid

24 väikese avaga muffinipann
sellest retseptist saab 24 tumedat + 24 heledat muffinit

300g võid
300g jahu
250g suhkrut
5tk kanamuna
5spl piima
2tl küpsetuspulbrit

2spl kakaopulbrit (naturaalset)

200g toorjuustu
100g 35% vahukoort
maitse järgi suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
nonparelle

100g sokolaadi
100g 35% rõõsk koort
nonparelle

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel klopi segu ühtlaseks. Lisa piim ja küpsetuspulber, sega läbi. Viimasena lisa ettevaatlikult segades sõelutud jahu. Jaga taigen kaheks osaks, ühele osale sõelu juurde kakao, sega läbi.
Kata muffinipann väikeste pabervormidega ja küpseta 24 heledat ja 24 tumedat muffinit.
Lase muffinitel jahtuda.
Vahusta vahukoor 1tl suhkruga tugevaks vahuks. Hõõru toorjuust pehmemaks, maitsesta suhkru ja vaniljesuhkruga, lisa vahukoor ja vahusta kiirelt läbi.
Kuumuta rõõsk koor auramiseni, lisa tükeldatud šokolaad ja sega ühtlaseks kreemiks, vajadusel kuumuta veidi veel (ära lase keema ja põhja kõrbeda!).
Täida kreemiprits toorjustuseguga ja kata kakaomuffinid, raputa peale nonparelle.
Heledad muffinid kasta šokolaadi-segusse ja raputa pele nonparelle. Serveeri.




Šokolaadikreemi korvikesed

8tk 10cm läbimõõduga korvikest

Korvid:
3dl nisujahu
6spl hapukoort
2spl peensuhkrut
110g margariini

150g tumedat šokolaadi
150g toorjuustu
1,5dl 35% rõõska koort
(1-2spl suhkrut )
maasikaid

Sõelu kaussi jahu, lisa hapukoor, suhkur ja võitükid. Haki taigen sõmeraks seguks, sõtku kiirelt ühtlaseks taignapalliks ja pane 30 minutiks külma. Jaga taigen vormidesse ja küpseta 200 kraadi juures kuldpruunid korvikesed.
Sulata šokolaad, jahuta leigeks ja klopi toorjuustuga ühtlaseks kreemiks, vajadusel maitsesta suhkruga. Vahusta vahukoor 2tl suhkruga tihedaks vahuks ja lisa viimasena jahtunud kreemile. Jaga kreem kreemipritsi abil korvikestesse ja lisa lõigatud maasikad.