neljapäev, 16. oktoober 2014

Kirju keeks vaarikaglasuuriga

180g jahu
150g suhkrut
180g võid
3tk kanamuna
1-1,5spl kakaod
1tl küpsetuspulbrit

100g puudersuhkrut
2spl vaarikakeedist

(pärlsuhkrut, nonparelle)

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel vahusta taigen ühtlaseks. Puista juurde küpsetuspulber ja klopi läbi. Sõelu peale jahu ja sega liigselt kloppimata ühtlaseks seguks.
Jaga taigen kaheks osaks, üks osa jääb heledaks ja teisele sõelu juurde kakao. Tõsta hele ja tume taigen vaheldumisi keeksivormi, soovi korral sega taigen veel noaotsaga triibulisemaks. Küpseta keeksi 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Torka tikk keeksi ja kui tikk jääb puhtaks, on keeks valmis. Tõsta jahtuma.
Mõõda nõusse tuhksuhkur ja lisa 1,5spl keedist, vahusta glasuur mikseriga heledaks kreemiks. Kui kreem on liiga tihe, siis lisa veel keedist. Soovi korral puista glasuurile pärlsuhkrut või meelepäraseid nonparelle.
Serveeri!














Küpsetuspulbrit ei pea hoolikalt jahuga kokku segama, väga edukalt võib küpsetuspulbri hoopis vedelikule lisada ja tänu vahustamisele jaguneb pulber ühtlaselt taignasse.
Kui vahustada või ja suhkur köögikombainsi või taignasegajas, siis võib kõik munad teises nõus koos lahti kloppida ja vahustatud võile (pidevalt vahustades) juurde niristada.