teisipäev, 5. juuli 2011

Sibularõngad

Taigen:
70g jahu
30g kartulitärklist
0,25tl küpsetuspulbrit
0,25tl soola
Cayenne`i pipart
2dl vett

1,5dl riivsaia

2tk suurt mugulsibulat

0,5l õli friteerimiseks

Sega taigna ained omavahel ühtlaseks. Viiluta sibul ja haruta rõngasteks. Vala riivsai suurele taldrikule. Kuumuta õli (ei tohiks liiga kuum olla, sibularõngad ei jahuta õli ja kipuvad kiiresti kõrbema, 9 kuumusastmega pliidil küpsetasin 6-ga ja paksupõhjalises potis), kasta sibularõngad taignasse ja tõsta riivsaiale, keera rõngaid riivsaias. Paneeri korraga üks potitäis rõngaid ja aseta õlisse. Tõsta küpsenud rõngad paberrätile.


Sibularõngad on kõige maitsavamad kohe peale valmistamist.

6 kommentaari:

  1. Kõlab suurepärase õlle-snäkina! :D Kavatsen kindlasti proovida!
    Tunnen huvi ühe väikese asja kohta...tean, et värskelt on kõik alati parem...aga kui mul on sibularõngad sügavkülmutatud...mnoh niiviisi, et nad on eraldi rõngad, mitte kokku külmunud känkar...siis kas neid kasutades tuleks sama hea või jääks sibul liialt vesine? Kas te sellisel viisil soovitaksite proovida või pigem mitte?
    Vastust ootama jäädes, ja kõikide teiste imeliste retseptide jagamise eest tänades,
    Silja! :-)

    VastaKustuta
  2. Tere Silja, aitäh sulle ilusate sõnade eest :).
    Ei usu, et külmutatult vesine jääb, müüakse ju ka külmutatud ja paneeritud sibularõngaid. Aga kuna paneering tuleb üsna õhuke, siis võib olla oht, et paneering pruunistub enne liialt ära, kui külmutatud sibul korralikult läbi küpseb. Selline poolküpsenud sibul ei ole minu meelest eriti meeldiva maitsega. Aga kui plaanid friteerima hakata, siis küpseta prooviks ka mõni külmutatud sibulast sibularõngas ära ja anna teda, kas ja kuidas õnnestus :).

    VastaKustuta
  3. Tere taas! :)
    No nii...proovitud! :D Ja pean tõdema, et polnud kuigi kerge ettevõtmine. :D Kõik mis valesti minna sai...see läks. :D:D:D
    Algusest? Sügavkülmutatud sibulatega...kui jääs rõngaid proovisin, siis taignane osa lõi küljest lahti sibul ise ei jõudnud korralikult üles sulada...jäi toorema-poolne, nagu te isegi arvasite, et juhtuda võib. Üles sulatatud sibularõngad olid üleüldse üks vesine möll. :D
    Siis ostsin ilusad suured sibulad. Lõigates avastasin, et ei saa ilusaid rõngaid sest ühe suure sibula asemel oli kobaras mitu sibulat ja enamus rõngaid olid keskelt lahtised ja lopergused. No ja siis lõpuks...õli oli liiga madalal temperatuuril...ei õnnestunud miskit väga ilusat...siis keerasin kraadi juurde...sain kusagil 7 täiuslikku sibularõngast...ja siis läks õli juba liiga kuumaks ja...lõpuks oli korter suitsust sinine. :D :D :D
    Ehk siis...need mis välja tulid, olid imemaitsvad...kõige vahvam on asjaolu, et sellist viisi valmistades saab lapsed sibulat sööma. :D Vähemasti minu omad sõid hea meelega!
    Üldiselt olen kirglik kokkaja ja meeldib kõiksugu asju katsetada...aga selle projekti juures...kas mind saatis mingisugune üleloomulik ebaedu laine või ehk polegi ma suuremat sorti õnnestunud käega kokkaja. :D
    Tõenäoliselt võtan kunagi veel proovida...ei saa ju jonni jätta.
    Aga jah...sedasi siis seekord! :D
    Kõike toredat soovides, Silja! :-)

    VastaKustuta
  4. :) Nüüd sa läbisid küll tõelise sibula-seikluse. Eks kokkamise parim õppimine käib ikka läbi ebaõnnestumiste, kui tead mis võib juhtuda, siis nende vigade vältimisega on õnnestumise oht iga korraga suurem. Pliidil friteerimine on alati veidi riskantne, sest sa ei tea ju õli tegelikku kuumust, kui palju friteeritav toode õli maha jahutab ja kui palju tooteid sinna korraga panna võib. Igal juhul tuleks õli algul korralikult kuumaks lasta ja teha katse ühe tootega, kui see umbes 5-6sek mullitama hakkab ja pinnale tõuseb, siis on õli ka frittimiseks valmis. Ja kui ma nüüd järgi mõtlen, siis MAX kuumusega ei ole ma ühtegi toodet friteerinud, aga oleneb siis toote suurusest, kas (9 astmega pliidil) 8, 7 või siis sibularõngad on küll ainsad mida olen teinud 6-ga (aga algul ikka lasknud õli max kuumusega kuumaks ja siis vähendanud kuumust). Kui sinu lapsed olid nõus sibulat rõngastena sööm, siis julgeks soovitada ka sibula-kartuli rulli, mis on ka meie pere üks lemmikutest. Kui panin hääletusele kartulirulli kanaga ja kartulirulli sibulaga, siis kõrgema soosingu sai kartulirull just sibulaga valmistatult :).

    VastaKustuta
  5. Tere!
    Mind huvitab selline küsimus, kui sibularõngaid teha maisimannaga, ega siis ju pole enam vaja riivsaia kasutada.
    Nägin kogemata telerist kokasaates, tõlge kaudus enne, kui mina lugeda jõudsin.
    Tänud ette vastajale

    VastaKustuta
  6. Tere, maisimanna kasutamisel ei ole kindlasti enam riivsaia vaja, manna ongi siis riivsaia asemel.

    VastaKustuta