reede, 22. juuli 2011

Hapukoorekook

Taigen:
400g jahu
400g suhkrut
2tl soodat (mitte kuhjaga)
550g hapukoort
2spl kakaod (poolele taignale)

Kreem:
1,4kg hapukoort
150g suhkrut
1tl vaniljesuhkrut

Glasuur:
100g suhkrut
2spl kakaod
4spl piima
50g võid

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega hapukoor suhkruga ja sõelu juurde soodaga segatud jahu, sega korralikult läbi. Jaota taigen kaheks ja sõelu poolele taignale juurde kakao. Määri pool heledast taignast ühele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pool teisele. Tee sama ka pruuni taignaga ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Kokku neli põhja. Jahuta põhjad. Kreemi jaoks sega hapukoor suhkru ja vaniljesuhkruga. Glasuuri jaoks sega kõik ained kokku ja keeda 1minut, lase veidi jahtuda. Lao põhjad kihiti hapukoorega, kõige peale jääb ka hapukoor ja vala üle veidi jahtunud glasuuriga. Soovi korral kaunista kook šokolaadikujundite või marjadega. Lase koogil üleöö külmas maitsestuda.
Selle retsepti järgi saab suure ahjuplaadi suuruse koogi, väiksema koogi jaoks võta pool või 2/3 ainete kogustest.




5 kommentaari:

  1. Nii ilus!Leidsin sinu blogist palju haid ideid,tulen kindlasti tagasi!:)

    VastaKustuta
  2. Ma tegin ka retsepti järgi ja mul oli nii suur ahjuplaat, et ainult ühe valge ja ühe sokolaadi kihti saingi

    VastaKustuta
  3. Ahjuplaadid on küll erineva suurusega (nagu ahjudki), aga taignakiht peaks tulema hästi õhuke, praktiliselt määritakse paberile kiht taigent, põhi kerkib kohevamaks. Selle retsepti järgi saab 30cm*35cm koogi, kui plaat on suurem, siis võiks võtta 1,25 (500g jahu jne.) taigna kogusest.

    VastaKustuta
  4. Super kook! Iga tunniga läks aina paremaks! Suured suured tänud retsepti eest :)

    VastaKustuta