teisipäev, 22. jaanuar 2013

SAIAKE "MOSKVA"

Kogus 2 ahjuplaati

Taigen:
500g jahu
25g pärmi
50g võid/ margariini
70g suhkrut
1tl soola
2,5dl vett

Kihistamiseks 200g võid või margariini

Keedukreem:
3tk munakollast
4spl suhkrut
30g jahu
25g mannat
380g piima
40g võid
 0,5tl vaniljesuhkrut


Lahusta pärm väheses vees, lahustunud segule lisa ülejäänud vedelik, suhkur ja sool, sõelu tasapisi juurde jahu , sõtku veidi ja lisa toasoe margariin. Sõtku kuni taigen tuleb käte küljest lahti ja moodustub ühtlane ja sile taigen. Kata taignakauss köögiräti või kilega ja pane sooja kohta kerkima, kergita 30min või kuni kogus on kerkinud kahekordseks. Rulli taigen 1-1,5 cm paksuseks riskülikuks, kata 2/3 taignast toasoojade margariinilaastudega, tõsta kolmekordseks kokku, tõstmist alustades 1/3 mis ei ole margariiniga kaetud, siis jääb iga kihi vahele margariin. Pane 15 min külma, rulli ettevaatlikult (tainast purustamata) sama suureks ristkülikuks, tõsta jälle kolmekordseks kokku ja pane külma, korda tegevust kolm korda.
Kreem:
Kuumuta piim keemiseni, lisa manna ja keeda segades 2 minutit, vahusta munakollased suhkruga ja lisa jahu, tõsta piimasegu tulelt, sega paar lusikatäit piima munasegusse ja  nirista muna ülejäänud piima hulka, kuumuta pidevalt põhjast segades paksenemiseni (võib paksendada ka kuumaveevannis). Ära keeda! Keetmisel läheb muna tükki.
Rulli taigen 6-7mm paksuseks. Lõika taignast umbes 7cm*7cm  ruudud, aseta keskele täidiseriba ja tõsta kaks vastasnurka üle tädise kokku (üks nurk jääb üle teise). Lao pirukad ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita soojas kohas 20 minutit, pintselda pirukad munavalgega üle ja küpseta 210 kraadi juures 12-15 minutit. Serveeri leigelt või jahtunult.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar