reede, 6. aprill 2012

Lõhe-kartulivorm

1,2kg kartuleid
600g lõhefileed
2dl rõõsk koort
2dl piima
3tk kanamuna
1tl soola
1tl nisujahu
sidrunipipart (või sidrunimahl + mustpipar)

Kate:
100g juustu
150g kodujuustu
piima
soola
värsket tilli

Koori kartulid ja viiluta. Lõika lõhefilee ribadeks. Lao vormi põhja kiht kartuleid, puista peale lõheribad, veidi soola ja sidrunipipart. Lao nii kõik kartulid ja kala ahjuvormi, kõige peale jäävad kartulid. Sega kokku rõõsk koor, piim, kanamunad, 1tl soola ja 1tl nisujahu. Vala kaste vormile, kata vorm fooliumiga ja tõsta ahju 200 kraadi juurde küpsema, kui vorm hakkab servast mullitama alanda ahu temperatuuri 175 kraadini. Oleneb vormi paksusest võib valmimine aega võtta 1-2tundi, kiirema vormi saab kasutades keedetud kartuleid. Kui kartulid on noaga vormi keskele torgates pehmed, valmista kate. Sega riivitud juust kodujuustuga, vedelda katet piimaga, et segu oleks vormile määritava konsistentsiga, vajadusel maitsesta soolaga, lisa hakitud till. Kata valminud kartulivorm kattega ja küpseta 200 kraadi juures kuni pind hakkab pruunistuma (10-15min). Lase vormil enne serveerimist 15-30 minutit jahtuda, siis on võimalik vormi ka tükkidena lõigata.




4 kommentaari:

  1. Näeb väga hea välja! Peab proovima :)

    VastaKustuta
  2. suu jookseb vett juba...

    VastaKustuta
  3. Kala on ju igal kujul väga maitsev :), koos kartuliga peaks olema tõhus suutäis ka raskema töö tegijatele.
    Kergema vormi saamiseks võib koore vabalt piimaga asendada ja katte jaoks kodujuustu segada kergema toorjuustuga.

    VastaKustuta