kolmapäev, 7. august 2013

Täidetud paprika

4 suurt paprikat
200g hakkliha
200g keedetud riisi
1 suur tomat
1 suur punane sibul
70g riivjuustu
2dl puljongit
1spl võid
basiilikut
sool
veidi suhkrut
must pipar

Lõika paprika pikkupidi pooleks, eemalda seemned. Haki sibul ja küpseta võis klaasjaks, lisa hakkliha ja küpseta läbi. Koori tomat, haki ja lisa hakklihale koos keedetud riisiga, maitsesta. Lao poolikud paprikad ahjuvormi, lisa täidis, vala põhja klaas puljongit, kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuuri 180 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Eemalda foolium, puista peale riivjuustu, lase juustul ahjus sulada ja serveeri.


9 kommentaari:

  1. Väga maitsev ja lihtne valmistada. Maitseks lisasin täidisele veel 1spl majoneesi.

    VastaKustuta
  2. Majonees on ka kindlasti hea lisand (sobiks hästi ka toorjuust, kodujuust või sulajuust). Olen jätkuvalt seda meelt, et lihtsuses peitub võlu :).

    VastaKustuta
  3. Tahaks kohe proovida , olen katsetanud erinevaid retsepte ,enamus neist koorekastmes keedetud ,Mulle meeldib ahju variant rohkem .Aitähh hea retsepti eest :)

    VastaKustuta
  4. Väike pruunistamine annab üldse köögiviljadele maitsekust juurde. Põneva ja krõmpsuva konsistentsi saab, kui riis asendada keedetud odrakruubuga ja suured (hakk-)lihasõbrad võivad teha ainult hakklihaga :) või taimetoitlased asendada hakkliha hoopis seentega. Edu katsetamisel :)!

    VastaKustuta
  5. Väga lihtne ja maitsev! Ainult mina asendasin tomatid päikesekuivatatud tomatite vastu. Annab mõnusa maitse=)

    VastaKustuta
  6. Tänud, hea idee, kui paprik-hooaeg pihta hakkab, katsetan kindalsti järgi.

    VastaKustuta
  7. Katsetasin esimest korda täidetud paprikate küpsetamist ja valisin selle retsepti. Lisasin täidisele ka toorjuustu. Väga maitsvad tulid. Mees, kes on suur paprika sõber, ka kiitis. Suured tänud retsepti eest.

    VastaKustuta
  8. kas väikeste piklikute paprikatega saab ka teha? et kui ahjus puljongis haudub et ega siis paprika liiga pehmeks ei lähe?

    VastaKustuta
  9. Kindlasti saab, lihtsalt küpsemisaeg peaks olema lühem. Ja selle ajaga muutub ka suur paprika üsna pehmeks, köögiviljade küpsemisaja peaks kindlasti valima lähtuvalt oma maitse-eelistusest.

    VastaKustuta