pühapäev, 29. mai 2011

PITSAKRINGEL

550g jahu
25g pärmi
100g margariini
1muna
1spl suhkrut
1tl soola
2,5dl vett

300g veise hakkliha
300-350g sinki (sealihast)
1prk šampinjone
1paprika
oliive
3spl tšillikastet
4spl tomatipastat
1tl soola

100g riivjuustu puisteks

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa juurde muna, sool ja suhkur. Sõelu juurde jahu ja lisa sulatatud margariin, sõtku 5-6min kuni moodustub ühtlane sile taigne. Kata kauss kile või köögirätiga, lase taignal 20min kerkida (kerkib hästi ka toasoojas 23-24 kraadi), suru alla ja kergita veel 40min. Küpseta pannil hakkliha, lisa tükeldatud sink, seened,(parika, oliivid), kastmed ja maitsesta soolaga, hauta kuni vedelik on aurustunud. 

Rulli taigen jahuga ülepuistatud laual 0,5cm paksuseks (ära rulli liiga õhukeseks), kata täidisega ja keera rulli.Kuna üks pereliige ei armasta paprikat ja oliive, siis lisasin need ainult poolele põhjale.

Tõsta rull küpsetuspaberile.

 Lõika sisse sälgud.







Painuta üks sälk ühele ja teine teisele poole.









Lase rullil küpsetusplaadil 15min kerkida, määri munaga ja küpseta 175 kraadi juures 20-25min. Enne valmimist lisa riivjuust, lase juustul ahjus sulada.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar