esmaspäev, 14. mai 2012

VIINERIPIRUKAD JUUSTUMURETAIGNAS

2 klaasi nisujahu (240g)
150g võid või margariini
60g riivjuustu
1dl külma vett
0,25tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

viinereid
(kasutasin Rakvere Lasteviinereid ja neid läks sellele taignakogusele 2 pakki)

Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Puista jahule võitükid, lisa riivjuust ja vesi. Haki kõik ained noaga läbi kuni jahu on teiste ainetega segunenud, vormi kätega kiirest palliks, mässi kilesse ja tõsta vähemalt 30 minutiks külmikusse.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli taigen jahusel laual pikaks plaadiks, lõika ribadeks ja keera viinerid ribadesse.
Küpseta umbes 15 minutit või kuni pirukat muutuvad kuldpruuniks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar