laupäev, 6. oktoober 2012

SINGI-JUUSTU KRINGEL

470g jahu
25g presspärmi
1tl suhkrut
0,5tl soola
120g võid
2,5dl toasooja vett

350g läbikasvanud sinki või taisemat peekonit
100 riivjuustu

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja suhkur, klopi läbi. Sõelu juurde jahu ja lisa sulatatud leige või. Sõtku kuni taigen muutub elasteseks ja ühtlaseks (4-5min). Tõsta taigen kaussi, raputa peale kiht jahu, kata köögirätiga ja kergita soojas kohas 1tund (suvel kerkib hästi ka toasoojas, jahedamel ajal kuumuta paraeahi 50 kraadini, lülita välja ja tõsta taignakauss lahtise uksega ahju kerkima).
Haki sink hakklihamasinas või noaga peeneks. Riivi juust.
Rulli taigen jahusel laual suureks ristkülikuks.

Puista põhjale riivjuust ja hakitud sink.






Lõika põhi kaheks, keera mõlemad pooled rulli ja põimi. Painuta otsad kokku ja lõika terva noaga mõned sälgud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita soojas kohas 30 minutit.






Kuumuta ahi 180 kraadini, pintselda kringel munavalgega üle ja  küpseta 30-40 minutit, soovi korral raputa enne valmimist kringlile riivitud juustu.

Serveeri leigelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar