neljapäev, 29. november 2012

ŠOKOLAADIKREEM

100g tumedat šokolaadi
3dl 35% rõõsk koort
1,5dl piima
2spl suhkrut
5 lehte zelatiini

Pana zelatiin külma vette paisuma. Kuumuta piim auramiseni, lisa tükeldatud šokolaad ja klopi ühtlaseks. Pigista zelatiinist üleliigne vesi välja ja lisa piimasegu hulka, sega kuni zelatiin on sulanud, vajadusel kuumuta (pidevalt segades) veidi, ära keema lase. Jahuta piimasegu leigeks (võib olla veidi soe, aga mitte kuum, kuuma piima lisamisel muutub kreem kihiliseks). Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, lisa 2spl vahukoort piimasegule ja vala segu pidevalt kloppides järelejäänud vahukoore hulka. Jaga kreem kiiresti pokaalidesse või väikestesse kausikestesse, kata kausid toidukilega ja tõsta 2 tunniks külmikusse tarduma. Serveer vahukoore või hapuka keedisega, suured šokolaadisõbrad võivad serveerida kreemi koos šokolaadipumatiga.
Täiskasvanutele magustoidu pakkumise korral võib piima hulka lisada ka konjakid või mõnda sobivat likööri.















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar