teisipäev, 22. jaanuar 2013

BESEEKORVIKE TÄIDISEGA

20-22tk

2tk munavalget
100g peeneteralist peensuhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

2dl 35% rõõska koort, marju.

Vahusta munavalge tugevaks vahuks, nirista pidevalt vahustades juurde vaniljesuhkruga segatud suhkur.
Vahusta kuni suhkruterad on pea-aegu sulanud (hõõru natuke munavahtu sõrmede vahel, nii tunned, kas ja kui palju suhkruterasid veel munavahus on).
Kuumuta ahi 100 kraadini.


Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, pritis läbi kreemipritsi paberile korvikeste põhjad (umbes 4cm läbimõõtuga, võib paberi teisele küljele ringid ette joonistad) ja servad.







Küpseta korvikesi 100 kraadi juures (veidi paokil ahjuuksega) 1t ja 15 minutit, lülita ahi välja, ava ahujuks ja jäta põhjad ahju jahtuma. Jahtunud põhjad täida vahetult või 30 minutit enne serveerimist vahukoorega.
Hästi sobib ka keedukreem, šokolaadi pumat (MAGUSAD KREEMID JA KASTMED: SOKOLAADI PUMAT) , jäätis, värsked marjad, väiksemad korvid võib täita maitsestatud võikreemiga (BESEE: BESEE VÕIKREEMIGA).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar