laupäev, 12. oktoober 2013

KEELEKESED (võibiskviit)

2 ahjuplaati

250g nisujahu
170g suhkrut
170g võid
3tk kanamuna

šokolaadi, nonparelle

Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane valmis kaks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaati.
Vahusta toasoe või (külma võid võib veidi mikros pehmendada) suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Kolopi munad eraldi nõus lahti. Nirista pidevalt vahustades muna võivahu hulka, vahusta segu ühtlaseks ja kohevaks. Mõõda ja sõelu jahu. Lisa jahu ettevaatlikult segades vahu hulka (ära vispelda ega vahusta enam). Tõsta taigen lusikaga piklike kujunditena küpsetuspaberile või vajuta taigen läbi laiaotsalise pritskoti. Küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks. Kui küpsetad ahjus kahe ahjuplaadiga, siis vaheta poole küpsemise ajal ahjuplaatide kohta - ülemine alla ja alumine üles. Lase veidi jahtuda ja serveeri.













Soovi korral võib mõned keelekesed kasta sulatatud šokolaadi ja puistata peale nonparelle (kookoshelbeid, röstitud päklipuru, pärlsuhkrut jne).

4 kommentaari:

  1. Ohoo, just ongi tulemas üks üritus, kuhu need imehästi sobiksid, proovin järgi :)

    VastaKustuta
  2. Hoiatus! Tekitavad sõltuvust :) ja ürituse tarbeks võib vabalt kahekordse koguse teha.

    VastaKustuta
  3. Ma olin kannatamatu ja proovisin kohe eile järgi, testi mõttes. Mm, super, täna ostan veel šokolaadi ka ja kastan osad šokolaadi sisse. Nii lihtne ja hea retsept, aitäh :)

    VastaKustuta
  4. Lihtsuses peitub võlu :), aitäh sulle ka tagasiside eest.

    VastaKustuta