esmaspäev, 7. oktoober 2013

TOORSALAT PARDIFILEEGA

Meelepärast salatisegu
(plaanisin kasutada jääkapsa aseme lambasalatit, aga selle puudumisel tegin salatimixi jääkapsast, jääsalatist, punasest peakapsast, hapuoblikast)

2 pardifileed
soola
veidi mustpipart

Salatikaste:
toiduõli (panin külmpress oliiviõli ja päevalilleõli pooleks)
pruuni suhkrut
soola
heledat veiniäädikat
sojakastet
veidi Dijoni sinepit
1tk väike peeneks hakitud küüslauguküün
veidi peeneks hakitud tšillit (või jahvatatud)

kreekapähkleid

Rösti peenemaks hakitud pähklid kuival praepannil või kuumas ahjus, jäta jahtuma.
Vispelda kastmeained korralikult läbi ja jäta toasooja maitsestuma. Hõõru pardifilee soola ju mustpipraga. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pintselda praepann vähese toiduõliga üle ja pane külmale pannile pardifileed, nahk allpool. Tõsta pliidi kuumus keskmisele tasemele (küpsetasin 9 kuumusastmega pliidil 6-ga). Pann hakkab kuumenema ja pardirasv tasapisi välja sulama, kui rasva on vähemalt poole võrra vähenenud keera filee ümber ja küpseta veel samal kuumusel 2 minutit. Ideaalne oleks kasutada sama panni ka järelküpsetamiseks praeahjus, aga plastvarrega panniga seda muidu teha ei saa, seega panin eelnevalt ahjuvormi ahju kuumenemise ajal ahju ja peale filee praadimist tõstsin poolvalmis filee kuumale alusele ja valasin üle pannile tekkinud praerasvaga. Küpseta 180 kraadi juures 5-10 minutit.
Tõsta filee ahjust ja jäta fooliumi alla seniks maitsestuma kuni hakid toorsalati.
Haki ja rebi salatiained meelepärasteks tükkideks. Lõika pardifilee õhukesteks viiludeks.
Tõsta taldrikule saltisegu ja pardifilee, nirista üle kastmega ja puista peale pähkleid, serveeri koos krõbedaks küpsetatud ciabattaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar