reede, 24. jaanuar 2014

Mustasõstra-besee

2 ahjuplaati

4tk munavalget
200g peensuhkrut
1-2spl läbi sõela surutud mustsõstraid

Kuumuta ahi 100 kraadini. Vahusta munavalge tihedaks vahuks, puista (pidevalt vahustades) vähehaaval juurde peensuhkur, vahusta veel 3-4 minutit. Nirista peale mustsõstrapüree ja sega beseetaigen triibuliseks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta kahe lusika abil paberile beseekuhjad. Küpseta pöördõhuga 100 kraadi juures umbes 2 tundi, kui ahi ise niiskust ei ventileeri, siis jäta ahjuuks veidi paokile (3-4mm). Küpsemisaja möödudes ava ahjuuks ja jäta beseed ahju jahtuma/kuivama.


2 kommentaari:

  1. See on küll midagi fantastilist! Mulle meeldivad besee ja mustsôstrad ja need üheskoos on kindlasti väga head! Peab selle vingi meelde jätma. Suur tänu!

    VastaKustuta
  2. Mustsõstra sõpradele kindlasti meeldib :). Muidu võiks ju teha mis iganes püreega, aga talvel on mustsõstar kuidagi eriti meelepärane mari :).

    VastaKustuta