kolmapäev, 25. mai 2011

LASAGNE HAKKLIHAGA

Lasagneplaadid:
4,5dl jahu
4muna
3spl õli

Hakklihatäidis:
600g isevalmistatud hakkliha
1sibul
3küüslauguküünt
500g tomatipastat
1,5tl suhkrut
1,5tl soola
musta pipart
1tl õli

Juustukaste:
6dl piima
2dl vett
2spl jahu
250g riivjuustu
0,5-1tl soola


Mõõda jahu suurde kaussi või lauale ja tee süvend, vala süvendisse munad ja õli. Näpi taigen kokku ja sõtku ühtlaseks palliks (5-6min). Rulli taignarulliga või valmista pastamasinaga lasagneplaadid (4-5kihti).
Haki sibul, riivi küüslauk ja porgand, hauta köögivilju õlis kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa hakkliha ja küpseta pool-valmis, vala peale tomatipasta ja maitsesta segu.
Lase piim ja vesi paksupõhjalises nõus keema, sega jahu 0,5dl veega ja lisa segades piimale, kuumuta kuni segu pakseneb. Tõsta pott tulelt ja sega sisse riivjuust, maitsesta soolaga.
Tõsta ahjuvormi põhja hakklihasegu, lao peale lasagneplaadid, jälle hakklihasegu ja nüüd tõsta hakklihale ka juustukaste, lasagneplaadida ja kastmed, kõige peale jääb juustukaste.
Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 175 kraadi juures 40min, eemalda paber ja küpseta veel 10min kuni pind hakkab pruunistuma (soovi korral võib peale raputada riivjuustu).
 




2 kommentaari:

  1. Kui pastamasinat pole kuidas siis lasagneplaate teha?

    VastaKustuta
  2. Ikka saab ka ilma pastamasinata teha, rullid lihtsalt jahusel laual taignarulliga õhukesed plaadid. Pastamasinaga on mugavam, sest taigen on väga tihe ja kõva. Käsitsi on mõnes mõttes ka parem, siis saad rullida täpselt vormi suurused plaadid.

    VastaKustuta