pühapäev, 8. mai 2011

MARTSIPANITORT PUUVILJADE JA MARJADEGA

Taigen:
6sp jahu
6sp suhkrut
6muna
1tl küpsetuspulbrit

Vahele:
immutussiirup - 1dl vett+0,5dl suhkrut
1,5dl jõhvikamoosi
2dl vahukoort
suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

Peale:
2,5dl Vispit
suhkrut maitse järgi
1tl vaniljesuhkrut
200g martsipani
toiduvärvi
puudersuhkrut

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munakollane suhkruga ja sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munavalge tugevaks vahuks. Sõelu pool jahukogusest munakollasele ja sega, lisa ettevaatlikult alt üles tõstes pool munavalgest ja sõelu juurde ülejäänud jahu, lisa ülejäänud munavalge. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 20min. Jahuta põhi ja lõika kaheks kettaks. Lase immutussiirup korraks keema ja jahuta. Pintselda alumine põhi siirupiga, määri peale jõhvikakeedis ja vahustatud vahukoor. Keera pealmine ketas tagurpidi peale ja pintselda ülejäänud siirupiga. Vahusta Vispi suhkruga ja tasanda tort. Tooni martsipan, rulli puudersuhkruga kaetud kaual pikaks martsipaniplaadiks, lõika ribad ja aseta tordile, lõika servad ühtlaseks. Kaunista tort Vispi ja puuviljadega(pintselda puuviljad zeleega).

NB! Vispi on taimne koor ja kaunistused jäävad püsivamad, kui tavalise vahukoorega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar