pühapäev, 8. mai 2011

MARTSIPANITORT

Taigen:
6sp jahu
6sp suhkrut
6muna
1tl küpsetuspulbrit

Vahele:
immutussiirup - 1dl vett+0,5dl suhkrut
1,5dl jõhvikamoosi
2dl vahukoort
suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

Peale:
1dl Vispit või võikreemi  (BESEE - BESEE VÕIKREEMIGA)
suhkrut maitse järgi
0,25tl vaniljesuhkrut
300g martsipani
toiduvärve
puudersuhkrut

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munakollane suhkruga ja sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munavalge tugevaks vahuks. Sõelu pool jahukogusest munakollasele ja sega, lisa ettevaatlikult alt üles tõstes pool munavalgest ja sõelu juurde ülejäänud jahu, lisa ülejäänud munavalge. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 20min. Jahuta põhi ja lõika kaheks kettaks. Lase immutussiirup korraks keema ja jahuta. Pintselda alumine põhi siirupiga, määri peale jõhvikakeedis ja vahustatud vahukoor. Keera pealmine ketas tagurpidi peale ja pintselda ülejäänud siirupiga. Vahusta Vispi suhkruga ja tasanda tort. Tooni martsipan ja rulli 250g martsipani tuhksuhkruga kaetud laual õhukeseks, keera ümber taignarulli ja tõsta tordile, silu ja lõika alusele jäävad servad tordi järgi ühtlaseks. Valmista kaunistused ja
aseta tordile.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar