teisipäev, 31. mai 2011

RABARBERI-KOHUPIIMAKOOK PUISTEGA PEHMEL PÕHJAL

Põhi:
120g margariini
3dl jahu
1dl suhkrut
100g hapukoort
1muna
0,5-1tl soodat(mitte kuhjaga)

Kate:
2 rabarberit (umbes 300g)
2sp suhkrut

600g vanillikohupiima ( või kohupiim+vaniljesuhkur+suhkur)
1dl hapukoort
2muna
2sp jahu
100g suhkrut

Puiste:
2dl jahu
1dl suhkrut
50g margariini

puudersuhkrut

Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa muna ja hapukoor, sõelu peale soodaga segatud jahu, sega korralikult läbi. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lükka lusikaga laiali.
Haki rabarber ja sega suhkruga. Lisa kohupiimale hapukoor, muna ja jahu, maitsesta suhkruga. Haki köögikombainis lõiketeraga puiste ained – jahu, suhkur ja margariin.
Puista põhjale rabarber, vala üle kohupiimaga ja puista peale puiste. Küpseta 175 kraadi juures keskmisel siinil 20-25 minutit. Sõelu üle puudersuhkruga. Serveeri leigelt.




2 kommentaari:

  1. Kas muna põhja koostises on või ei ole tegelikult?

    VastaKustuta
  2. Tänud tähelepanelikkuse eest, on ikka, lisan kohe nimistusse :).

    VastaKustuta