neljapäev, 2. juuni 2011

NAPOLEONI KOOK ( veidi kergem variant st.ilma lehttaignata)

200g võid
120g hapukoort
45g vett
400g jahu

Kreem:
1l piima
8spl suhkrut
3spl jahu
6 munakollast
50g võid
1,5tl vaniljesuhkrut

(1,5dl keedist)

Vahusta toasoe margariin (võib mõni sekund mikros sulatada), lisa hapukoor ja vesi, klopi ühtlaseks, sõelu juurde jahu ja sõtku käega ühtlaseks, moodusta taignapall ja pane 30min külma.
Lase piim peaaegu keema, vahusta munakollased suhkruga ja sega juurde jahu, võta 1dl kuuma piima ja vala segades munasegusse, nüüd nirista kogu munasegu pidevalt segades piimale. Paksenda kreem pliidil või kuumaveevannis. Pliidil paksendades tuleks võtta kindlasti paksupõhjaline pott ja pidevalt vispliga põhjast segada. Kreemi ei tohi keema lasta, muidu muna läheb tükki ja kreemi ei saa enam kasutada.
Lisa vaniljesuhkur ja või.
Kuumuta ahi 225 kraadini.
Jaota taigen neljaks ja rulli õhukesteks plaatideks, lõika ümara vormi järgi rattad või tasanda lihtsalt servad ühtlaseks, servad küpseta eraldi ja haki koogile purukatteks. Rullitud taignaplaat keera ümber taignarulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, torka kahvliga mõned augud ja küpseta 5-6 minutit.
Ühenda jahtunud põhjad ja kreem - kõige peale jääb kreem ja purukate, ühe kihi vahele võib kreemi alla määrida keedist. Lase koogil 12t külmikus imbuda.


Kohe peale valmistamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar