neljapäev, 19. mai 2011

RUMMIKOOK

Biskviit:
5 muna
70g jahu
70g suhkrut
1tl küpsetuspulbrit

250g võid
100g tuhksuhkrut
100g kondenspiima
4sp kakaod
rummiessentsi
konjakit

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad heledaks vahuks (15min), lisa suhkur poole vahustamise ajal. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu kahes osas munavahule, ära klopi vaid sega alt üles tõstes.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri laiali ja küpseta 5-7min. Jahuta biskviit ja haki köögikombainis või riivi peeneks puruks. Vahusta või heledaks vahuks, lisa vähehaaval tuhksuhkur ja nirista juurde kondenspiim (samal ajal pidevalt vahustades). Jäta 50g kreemist kaunistamiseks ja ülejäänud sega biskviidipuru hulka koos kakao, rummiessentsi ja konjakiga. Jaga taigen 8 osaks, vormi käte vahel pallid ja veereta palle kakaos. Tee kakaose noaga koogile triibud, vajuta sõrmega keskele lohk ja täida kreemiga. Lase kookidel külmikus 3-4 tundi (või üleöö) imbuda ja maitsestuda.

NB! Triipude tegemist alusat koogi pealt, suru pikateralse noaga peale 4 ristsälku ja siis pikenda sälke külgedelt.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar