laupäev, 11. juuni 2011

LÕHEPIRUKAS JUUSTUMURETAIGNAL

Kogus:
vormi läbimõõt 28cm.

Taigen:
200g võid
50g riivjuustu
240g jahu
100g külma vett

Tädis:
1kg lõhefileed (võib ka vähem)
3mugulsibulat
1-2spl kapparit
50g sinihallitusjuustu
3dl 35%koort (või 10%)
2muna
1spl jahu
sidrunipipart
soola
1tl võid
150g riivjuustu

Näpi omavahel jahu ja või, lisa riivitud juust ja lõpuks külm vesi. Vormi taignapall ja pane 15min külma.
Rulli taigen ja aseta vormi põhja, jäta ka pirukakõrguselt vormile taignaääred, torka kahvliga augud ja küpseta 200 kraadi juures kuni pind muutub kuivaks.
Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Lao pirukapõhjale lõhetükid, puista peale sool ja sidrunipipar, lisa võis klaasjaks hautatud sibu, kappar ja tükeldatud sinihallitusjuust.
Sega omavahel koor, munad ja jahu, lisa veidi soola.
Vala kooresegu kalale, liiguta lusikaga veidi kalatükke, et koor vajuks igale poole kala vahele. Tõsta pirukas ahju ja küpseta 40min, enne valmimist puista üle riivjuustuga ja lase juustul ahjus sulada või veidi pruunistuda.

Arvestades pereliikmete maitse-eelistusi jätsin pool pirukast ilma sinihallitusjuustu ja kapparita.

Pirukalõik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar