kolmapäev, 15. juuni 2011

RABARBERI-KODUJUUSTU MUFFINID

Kogus: 12tk.

Taigen:
100g margariini
125g suhkrut
2muna
100g kodujuustu
125g jahu
2spl piima
1tl küpsetuspulbrit
0,25tl vaniljesuhkrut
1 rabarberivars

Kreem:
1dl 35% vahukoort
50g kodujuustu
2spl suhkrut
0,25tl vaniljesuhkrut.

Vahusta pehme margariin suhkruga (võib mõni sekund mikros sulatada), lisa ükshaaval munad ja klopi ühtlaseks, lisa kodujuust ja piim, sõelu peale küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga segatud jahu, sega korralikult läbi. Viimasena sega juurde väikesteks kuubikuteks hakitud rabarber.
Soojenda ahi 190 kraadini.
Jaota taigen muffinipannile pabervormidesse, võib küpsetada ka ilma pabervormideta, aga sel juhul tuleb muffiniavad korralikult tahke margariiniga määrida.
Küpseta muffineid 190 kraadi juures 10-12min.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kodujuust ja tõsta muffinitel. Kreemiga katmisel peab arvestama, et kuumal või liigsoojal muffinil hakkab vahukoor sulama ja muutub vedelaks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar