laupäev, 4. juuni 2011

SAŠLÕKK SEALIHAST

2-2,5kg sealiha
2l vett
0,5kg mugulsibulat
2spl soola
1spl suhkrut
0,5tl musta peenpipart
1dl 30% äädikat
1dl toiduõli

Marinaadi jaoks lase vesi korraks keema, võta tulelt ja lisa sibul, sool, suhkur, pipar, äädikas ja toiduõli.
Lõika liha kuubikuteks ja vala peale soe marinaad, sega läbi ja lase jahtuda. Tõsta 24 tunniks külma.
Enne küpsetamist hoia liha 1 tund toasoojas.
Lükka lihatükid vardasse ja grilli hõõguvate süte kohal, kasta paar korda marinaadiga ja raputa pruunistunud lihale veidi soola.

Toiduõli lisamist marinaadile ei maksa peljada, õli muudab liha pehmemaks ja ei imbu lihasse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar