reede, 3. juuni 2011

PAVLOVA MAASIKATEGA

4 munavalget
3,5dl puudersuhkrut
2tl kartulijahu
1tl vaniljesuhkrut
1tl 5% äädikat

3-4dl vahukoort
2-3spl suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
maasikaid
tumedat šokolaadi

Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud salvrätiga (eemaldab rasvajäägid ja munavalge vahustub paremini). Vahusta munavalge tugevaks vahuks, lisa vähehaaval puudersuhkur, vahusta kuni vaht muutub paksuks ja läikivaks. Sõelu juurde jahu ja lisa tilk haaval äädikas. Vahusta veel paar minutit.
Kuumuta ahi 125 kraadini, tõsta munavaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta põhi keskelt madalamaks. Küpseta veidi praokil ahjuuksega 1,5 tundi. Lase põhjal avatud uksega jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga, täida tort enne serveerimist vahukoorega, lao peale maasikad ja nirista üle sulatatud šokolaadiga.

Jäta põhi keskelt madalamaks, siis on hiljem hea täidist lisada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar