pühapäev, 24. juuli 2011

ŠOKOLAADITORT TOORJUUSTUGA

Põhi:
6muna
6spl suhkrut
6spl jahu
1tl küpsetuspulbrit
3spl kakaod

Immutusvedelik:
1dl vett
1,5dl piima
1spl kakaod
1sp suhkrut

Kreem:
3dl 35% koort
300g maitsestamata toorjuustu
3-4spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
2tl konjakit

Kate:
200g 35% rõõska koort
200g tumedat šokolaadi

100g valget šokolaadi
vaarikaid
söödavaid kannikesi
pipramündilehti

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munad suhkruga heledaks ja paksuks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sõelu jahusegu munavahule, sega taigen alt-üles tõstes korralikult läbi. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 15min. Jahuta põhi. Sega immutusvedeliku ained kokku ja kuumuta keemiseni, jahuta. Lõika põhi kaheks kettaks ja pintselda esimene põhi poole vedelikuga. Vahusta vahukoor 1sp suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Sega toorjuust ülejäänud suhkru ja konjakiga, sega juurde vahukoor ja tõsta immutatud põhjale. Aseta teine põhi tagurpidi peale ja immuta ülejäänud vedelikuga. Kuumuta vahukoor šokolaadiga, sega ühtlaseks ja vala 2/3 šokolaadist koogile, määri ka küljed šokolaadiga. Riivi valge šokolaad ja suru õrnalt külgedele. Aseta kook ja ülejäänud šokolaadikreem külma. Hoia kreemi 1tund külmikus ja pritsi tihenenud kreem koogile. Kaunista kook vaarikate, piparmündilehtede ja kannikestega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar