300g hakkliha
2tk keskmist porgandit
1tk mugulsibulat
3tk küüslauguküünt
100g suvikõrvitsat
1,5dl tomatipastat
6spl hapukoort
0,5tl soola
0,5-1tl suhkrut
0,5tl tšillipulbrit
veidi sidrunipipart
Pese koorega kartulid harjaga puhtaks, määri ümbert õliga ja raputa ümberingi veidi soola. Lõika fooliumist 6 nelinurkset tükki ja pane igale tükile üks kartul, tõmba servad ülevalt kokku. Küpseta 175 kraadi juures 1 tund.
Haki sibul ja küüslauk, küpseta õlis kuni sibul muutub klaasjaks, lisa jämedalt riivitud porgand ja suvikõrvits, lisa hakkliha, küpseta 5-6 minutit. Vala peale tomatipasta ja maitsesta.
Tõmba kartulitel foolium ülevalt lahti, tee ristlõige ja pigista veid laiali, vala lõikesse hapukoort ja jaga täidis kartulitele, jäta pakid avatuks ja küpseta 200 kraadi juures 5 minutit. Serveeri koos külma hapukoorekastmega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar