pühapäev, 7. august 2011

KANEELIRULLID ŠOKOLAADIGA

Magus pärmitaigen:
500g jahu
25g pärmi
0,5tl soola
90g suhkrut
1tk muna
100g margariini
250g vett

Täidis:
50 g pehmet võid või margariini, 100g suhkrut ja pool pakki kaneeli.

Pumat:
60g šokolaadi
30g vahukoort
30g piima

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur, sool ja muna, klopi ühtlaseks. Sõelu peale jahu ja lisa pehme margariin. Sõtku taigen ühtlaseks massiks (5 minutit), lisa vajadusel jahu. Kergita taigent 20 minutit, suru alla, kergita veel 20 minuti ja suru jälle alla, kergita veel 20 minutid ja rulli taigen jahusel laual pikaks plaadiks (kergita kokku 1 tund, kerkib hästi ka toatemperatuuril 23-24 kraadi). Määri peale pehme või, puista üle suhkru ja kaneeliga. Keera taigen rulli, lõika otsast kettad ja kergita 15 minutit. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri saiad munaga ja küpseta kuldpruuniks.
Soojenda pumati aineid, klopi ühtlaseks ja pintselda veidi jahtunud saiad pumatiga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar