pühapäev, 21. august 2011

KANEELIKEERUD LEHTTAIGNAST

Lehttaigen:
190g jahu
0,75dl vett
0,25tl 30% äädikat
veidi soola
0,5tk muna
1spl margariini(Eve)või võid

kihistamiseks 190g margariini(Eve)või võid

suhkrut ja kaneeli

I variant - vala jahu suurde kaussi, lisa vesi, muna, sool, äädikas ja 1spl võid. Sõtku kuni moodustub ühtlane ja sile taigen.
II variant - vala kõik ained köögikombaini ja sega taignakonksu või plastikust lõikuriga ühtlane taigen, pane taigen 30 minutiks külma.

Rulli taigen suureks ruuduks (umbes 20*20mm). Rulli margariin kahe küpsetuspaberi vahel ruudukujuliseks. Suurus peaks jääma umbes 2/3 taignaplaadist. Tõsta või taignaruudule nii, et võiruudu sirged servad jääks paralleelsed taignaruudu nukadega st.taignale jääks nurkadesse nii suured kolmnurgad, et taigent oleks võimalik üle võiplaadi ümbrikuna kokku panna. Tõsta taigen ümbrikuna kokku ja murra veel ühe korra kaheks kokku, tõsta 30 minutiks külmikusse. Rulli taigen kaks korda suuremaks ja pane kolmeks kokku, korda tegevust veel kaks korda 15 minutiliste vahedega. Taigen peaks olema külmikus kaetult, et pind ära ei kuivaks. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli taigen 2-3mm paksuseks, pintselda taigen õrnalt veega üle, raputa peale peensuhkur ja kaneel, lõika taignast 15mm laiused ribad, keera ribad keerdu ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta kerkimiseks 20mm vahed). Küpseta algul alumisel ahjusiinil ja kui keerud hakkavad kerkima tõsta keskmisele ahjusiinile, küpseta kuldpruuniks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar