laupäev, 20. august 2011

IIRISE KASTE

4dl 35% rõõsk koort
50g võid
300g suhkrut

Sulata suhkur paksupõhjalises potis. Iirise saamiseks on vaja suhkur segades kiiresti sulatada, et see ei muutuks liiga tumedaks, sel juhul saab karamellkastme. Sulata suhkur ja lisa 50g võid, sega ja vala peale 4dl rõõsk koort. Kuumuta ja sega tasapisi ühtlaseks.
Kastme valmistamisel peaks olema üsna ettevaatlik, kaste võib pritsida (sulanud suhkur on väga kuum), külma koore lisamisel pahvatavad üles kuumad aurupahvakud jne.
Serveeri kastet kookide või jäätisega.
Suhkru koguse suurendamisel (näit. 200g suhkrut+200g rõõska koort või 300g suhkrut+200g rõõska koort)saab paksu iirise, mida on hea kasutada kookide katmiseks või saiakeste ja kringli täidiseks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar