esmaspäev, 22. august 2011

SUUR PIDUSAI

Taigen:
1kg jahu
50g pärmi
1tk muna
200g võid
500g vett
6spl suhkrut
1tl soola

100g võid
1pk kaneeli (22g)
1,5dl suhkrut (maitse järgi)

100g šokolaadi
50g 35% rõõsk koort
50g piima

pärlsuhkrut

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool, muna ja suhkur, klopi ühtlaseks, sõelu peale jahu ja vala juurde sulatatud või. Sõtku taigent jahusel laual kuni moodustub ühtlane sile taigen. Pane taigen suurde kaussi köögiräti alla kerkima. Kergita 20 minutit, suru taigen alla, kergita veel 20 minutit ja suru jälle taigen alla, kergita veel 20 minutit (kokku 1 tund 23-24 kraadi juures)ja rulli taigen jahusel laual pikaks plaadiks (ära rulli liiga õhukeseks, umbes 4mm). Määri taignaplaat pehme võiga, raputa peale suhkur ja kaneel, keera rulli. Lõika otsast paksud lõigud ja lao ahjuplaadile, jäta 10mm kerkimisvahed. Lase 20 minutit kerkida ja küpseta 175 kraadi juures kuldpruuniks.
Soojenda šokolaad piima ja rõõsk koorega, klopi ühtlaseks, vala šokolaad veidi jahtunud saiale. Raputa peale pärlsuhkur.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar