Põhi:
300g kodujuustu
200g margariini
1tk muna
250g jahu
1tl küpsetuspulbrit
veidi soola
1 väiksem kapsapea
2tk muna
200g riivjuustu
1spl jahu
1dl hapukoort
1tl soola (maitse järgi)
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa teised põhja ained, näpi sõrmedega läbi, veereta
palliks ja pane 30 minutiks külma.
Riivi kapsas jämeda riiviga või haki noaga hästi peeneks. Kui
on tegu sügisese või talvise kapsaga, siis hauta hakitud kapsast väheses vees 20
minutit, kui kasutad värsket (suvist) kapsast, siis eelnevat hautamist ei ole
vaja. Kurna liigne vedelik, jahuta ja lisa munad, hapukoor, riivjuust, jahu ja
maitsesta soolaga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja lükka taigen jahuste
kätega plaadi suuruselt laiali.
Küpseta põhja 200 kraadi juures kuni pind muutub kuivaks
(3-4 minutit).
Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Tõsta kapsasegu põhjale ja küpseta pirukat 175 kraadi juures
30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar