esmaspäev, 24. oktoober 2011

TIRAMISU

Tordi läbimõõt 28cm.

7tk kanamuna
7spl suhkrut
7spl nisujahu (kuhjaga)
1tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:
1,5dl musta kohvi (valmis kohvi)
1,5dl piima
3spl magusat kakaopulbrit

Kreem:
4dl 35% rõõsk koort
600g naturaalset toorjuustu
0,75dl peensuhkrut (maitse järgi)
1spl viskit või konjakit

Peale sõelumiseks naturaalset kakaopulbrit

(Kaunistamiseks valget šokolaadi ja marju)

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (10-15 minutit). Sega sõelutud jahule juurde küpsetuspulber. Lisa jahu kahes osas munavahule ja sega alt üles tõstes ettevaatlikult läbi (ära klopi). Kui munavaht hakkab jahu lisades kohevust kaotama on muna vähe vahustatud. Vala taigen lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.
Kuumuta piim keemiseni (ära keeda), sega juurde kakaopulber ja kohv, lase jahtuda.
Hõõru toorjuust 4spl peensuhkruga pehmeks, vahusta vahukoor 1spl suhkruga ja sega koos viskiga toorjuustu hulka. Vajadusel lisa veel suhkrut.
Lõika jahtunud tordipõhi kaheks kettaks ja immuta alumine pool poole immutusvedelikuga. Kata poole kreemiga ja tõsta teine põhi peale, immuta ka pealmine pool vedelikuga, kata pealt ja küljed ülejäänud kreemiga. Lase tordil üleöö külmikus maitsestuda (soovitavalt kaanega alusel). Enne serveerimist sõelu tordile tihe kiht kakaod, soovi korral kaunista marjade ja sulatatud šokolaadiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar