teisipäev, 25. oktoober 2011

VÄIKESED LEHTTAIGNA AMPSUD

 3 ahju plaaditäit

Lehttaigen:
375g jahu
1,5dl vett
1muna
1/4tl soola
0,5tl 30% äädikat
2-3spl margariini
375g margariini (Eve)

Täidised:
5tk makrapulki
100g toorjuustu
soola

100g kukeseeni
50g Merevaiku
50g riivjuustu
1tl võid

3 keskmist mugulsibulat
100g Merevaiku
2tl võid

sinihallitusjuustu

I variant - vala jahu suurde kaussi, lisa vesi, muna, sool, äädikas ja 2spl võid. Sõtku kuni moodustub ühtlane ja sile taigen.
II variant - vala kõik ained köögikombaini ja sega taignakonksu või plastikust lõikuriga ühtlane taigen, pane taigen 30 minutiks külma.

Rulli taigen suureks ruuduks (umbes 30*30). Rulli margariin kahe küpsetuspaberi vahel ruudukujuliseks. Suurus peaks jääma umbes 2/3 taignaplaadist. Tõsta või taignaruudule nii, et võiruudu sirged servad jääks paralleelsed taignaruudu nukadega st., et taignale jääks nurkadesse nii suured kolmnurgad, et taigent oleks võimalik üle võiplaadi ümbrikuna kokku panna. Tõsta taigen ümbrikuna kokku ja murra veel ühe korra kaheks kokku, tõsta 30 minutiks külmikusse. Rulli taigen kaks korda suuremaks ja pane kolmeks kokku, korda tegevust veel kaks korda 15 minutiliste vahedega. Taigen peaks olema külmikus kaetult, et pind ära ei kuivaks. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Täidiste jaoks haki makra ja sega toorjuustuga. Küpseta kukeseened võis, sega Merevaigu ja riivjuustuga. Mugulsibul lõika viiludeks ja küpseta võis klaasjaks, sega Merevaiguga ja maitsesta soolaga. Sinhallitusjuust lõika lihtsalt sobivateks tükkideks ja aseta üks tükk taignaruudu keskele.

Lõika lehttaigen kolmeks osaks, rulli jahusel laual ahjuplaadi suuruseks ristkülikuks ja lõika 4*4cm ruutudeks, vajuta keskele lohk ja tõsta peale veidi täidist.

Küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks, algul alumisel ahjusiinil ja kui küpsetised on hästi kerkinud tõsta kesmisele ahjusiinile ja küpseta valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar