pühapäev, 13. november 2011

KARAMELLKATTEGA ÕUNA-KOHUPIIMAKOOK

I kiht - põhi:
200g jahu
120g võid või margariini
0,5tk kanamuna
1spl suhkrut

II kiht - õunad
3tk keskmise suurusega õuna
2tl maisitärklist
vajadusel 1-2spl peensuhkrut

III kiht - kohupiim
600g vaniljekohupiima
3tk kanamuna
5spl peensuhkrut
1spl nisujahu

IV kiht - karamell
200g peensuhkrut
100g 35% rõõsk koort
50g võid

Haki kõik I kihi ained noaga või köögikombainis läbi, sõtku kiiresti palliks ja aseta 30 minutiks külma.
Sulata suhkur kõrgel kuumusel, kui suhkur on sulanud tõsta tulelt ja lisa või, kui või on sulanud vala juurde koor. Sega ühtlaseks, vajadusel tõsta pott mõneks hetkeks pliidile tagasi.
Koori ja tükelda õunad, sega juurde tärklis ja suhkur, kuumuta õunatükke pidevalt segades 2-3 minutit.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja rulli taigen põhja suuruseks või suru sõrmedega vormi põhja. Torka kahvliga taignapõhja mõned augud ja  küpseta kuni pind muutub kuivaks (3-4 minutit). Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.
Vala õunasegu taignapõhjale.
Eralda munavalged munakollastest. Sega kohupiima hulka munakollased, jahu ja suhkur. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa alt üles tõstes kohupiimale. Vala kohupiim õunatükkidele ja küpseta kooki 175 kraadi juures 40 minuti. Määri karamell koogile ja jäta kook vormi jahtuma.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar