kolmapäev, 16. november 2011

SIBULAPIRUKAS KODUJUUSTUPÕHJAL

Põhi:
200g nisujahu
20g nisukliisid
80g margariini
80g kodujuustu
0,5tk kanamuna
veidi soola

Kate:
3tk suuremat sibulat
2dl 35% rõõsk koort
1,5tk kanamuna
1spl võid või margariini
soola

Sega jahu kliidega, tee jahu keskel süvend ja vala süvendisse kodujuust, muna, tükeldatud margariin ja sool.
Näpi taigen sõrmedega läbi (3-4 minutit, et margariini tükke sõrmede vahel tunda ei oleks), sõtku paar korda kokku ja suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja umbes 2cm kõrgused servad. Aseta vorm 30 minutiks külma. Koori sibulad, lõika neljaks ja viiluta peened viilud. Sulata pannil margariin ja hauta sibulaid madala kuumusel kuni sibul muutub klaasjaks ja pehmeks (ära pruunista). Klopi koore hulka munad ja maitsesta soolaga. Kuumuta ahi 200 kraadini, küpseta põhja mõni minut kuumas ahjus kuni pind muutub kuivaks. Vala hautatud sibu põhjale, aja ühtlaselt laiali ja vala peale koore-muna segu. Küpseta pirukat 20 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar