reede, 18. november 2011

MARMORKEEKS

Keeksivormi üld-läbimõõt 23cm

3dl nisujahu
2dl peensuhkrut
4tk kanamuna
200g võid
1dl rõõska koort
1tl küpsetuspulbrit
3spl kakaod

tumedat šokolaadi
valget šokolaadi
puudersuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, klopi iga muna lisamise järel taigen ühtlaseks, lisa koor ja sega läbi. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu munasegusse. Tõsta pool taignast teise nõusse ja lisa kakao, sega ühtlaseks.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Määri keeksivorm rasvainega ja vala (tõsta) taigen kihti vormi. Lükka nuga või kahvel vormi välimisest servast taigna põhja ja tõmba üles, korda tegevust 4-5 cm tagant. Võib taigna ka lihtsalt mõnest kohast läbi segad, et erivärvi taignad veidi seguneks ja keeks põnevam tuleks.
Küpseta keeksi 175 kraadi juures 30 minutit (torka tikk keeksi ja kui tikk jääb puhtaks on küpsetis valmis, kui tikk on taignane küpseta veel 5 minutit ja tee jälle tikuproov).

Lase keeksil veidi vormis jahtuda, vala vormist välja ja kaunista sulatatud šokolaadi ja puudersuhkruga.









Keeks on kõige maitsvam järgmisel päeval, kui niiskus on küpsetises ühtlustunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar