neljapäev, 17. november 2011

KOHUPIIMAKORVID PUUVILJADEGA

12tk.
Hapukoore-muretaigen:
3dl nisujahu
110g margariini
0,5dl hapukoort
0,5tk kanamuna
2spl peensuhkrut

Korvide pintseldamiseks:
70g šokolaadi

Täidis:
400g kohupiima
2dl 35% rõõsk koort
6spl peensuhkrut (maitse järgi, aga segu võiks üsna magus olla)
1tl vaniljesuhkrut

Erinevaid puuvilju ja 4spl zeleesuhkrut (tarretisesuhkrut)+6spl vett.



Sõelu jahu suurde kaussi, tee keskele süvend ja vala süvendisse hapukoor, pool kanamuna, suhkur ja margariinitükid. Haki algul noaga ja siis näpi taigen sõrmede vahel läbi, sõtku kiiresti taignapalliks ja pane 30 minutiks külma.

Kuumuta ahi 200 kraadini. 
Rulli taigen jahusel laual õhemaks plaadiks ja lõika 12 rõngast.






Tõsta taignarõngad muffinipannile või väikestesse keeksivormidesse. Muffinipanni sirgete servade tõttu kipuvad taignaservad alla vajuma ja küpsetamise ajaks võiks servad vooderdada kokkumurtud fooliumiga. Küpseta korvikesi 13-14 minutit.
Lase korvidel jahtuda.


Sulata šololaad ja pintselda jahtunud korvid seest ja servadest šokolaadiga, šokolaad moodustab korvipinnale kihi ja täidis ei muuda korvi ka pikemal seismisel pehmeks (lisaks on šokolaad ka maitsev). Hoia korvikesi külmikus kuni šokolaadipind muutud matiks.



Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Suru kohupiim läbi peene sõela ja maistesta suhkruga, lisa vahustatud vahukoor. Pritsi vaht läbi kreemipritis korvidesse, kaunista puuviljadega ja pintselda puuviljad zeleega.








Zelee e. tarretise valmistamine: sega 4spl zeleesuhkrut 6spl veega, lase segu keema ja keeda paar minutit. Lase 30 sek jahtuda ja pintselda puuvilju zeleega.
Zelee annab puuviljadele ilusa läike ja aitab neil ka koos püsida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar