Hapukoore-muretaigen:
3dl nisujahu
110g margariini
0,5dl hapukoort
0,5tk kanamuna
2spl peensuhkrut
Korvide pintseldamiseks:
70g šokolaadi
Täidis:
400g kohupiima
2dl 35% rõõsk koort
6spl peensuhkrut (maitse järgi, aga segu võiks üsna magus olla)
1tl vaniljesuhkrut
Erinevaid puuvilju ja 4spl zeleesuhkrut (tarretisesuhkrut)+6spl vett.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli taigen jahusel laual õhemaks plaadiks ja lõika 12 rõngast.
Lase korvidel jahtuda.
Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Suru kohupiim läbi peene sõela ja maistesta suhkruga, lisa vahustatud vahukoor. Pritsi vaht läbi kreemipritis korvidesse, kaunista puuviljadega ja pintselda puuviljad zeleega.
Zelee e. tarretise valmistamine: sega 4spl zeleesuhkrut 6spl veega, lase segu keema ja keeda paar minutit. Lase 30 sek jahtuda ja pintselda puuvilju zeleega.
Zelee annab puuviljadele ilusa läike ja aitab neil ka koos püsida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar