2dl toasooja piima
0,5pk(7g)kuivpärmi või 0,5pk pakipärmi (25g)
50g suhkrut
0,25tl soola
1tk kanamuna
80g võid või margariini
Suhkruvõõp:
2spl sidrunimahla
1spl vett
100g puudersuhkrut
Sokolaadivõõp:
50g 35% rõõsk koort
50g tumedat šokolaadi
Kaunistamiseks suhkrupärleid, pärlsuhkrut jne.
Friteerimiseks 0,5l toiduõli.
Sega pärm toasooja piimaga, lase pärmil 5 minuti lahustuda. Klopi juurde muna ja maitseained. Sõelu peale jahu, lisa sulatatud ja jahutatud või. Sõtku ühtlaseks taignaks (3-4 min). Kergita 1-1,5 tundi (kuni kogus on kahekordistunud).
Sõtku taigen läbi ja rulli jahusel laual 1cm paksuseks. Lõika vormiga taignarõngad ja kergita köögirätiga kaetult 30 minutit.
Suhkruvaaba jaoks sega sidrunimahl veega. Sõelu puudersuhkur kaussi ja lisa pidevalt segades vedelik. Kasuta kohe!
Puista suhkrupärlid taldrikutele,
kasta sõõrik suhkruvaapa ja seejärel pärlitesse.
Šokolaadivõõba
jaoks kuumuta koor (kuni hakkab tõusma auru), tõsta tulelt ja lisa
tükeldatud šokolaad, klopi kuni šokolaad on sulanud. Kasta jälle sõõrik
šokolaadisegusse ja siis pärlitesse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar