reede, 13. jaanuar 2012

FRITEERITUD ŠOKOLAADIKEERUD

420-450g nisujahu
2dl toasooja piima
0,5pk(7g)kuivpärmi või 0,5pk pakipärmi (25g)
50g suhkrut
0,25tl soola
1tk kanamuna
80g võid või margariini

Šokolaadivõõp:
50g 35% rõõsk koort
50g tumedat šokolaadi

pärsuhkrut

friteerimiseks 0,5l õli 

Sega pärm toasooja piimaga, lase pärmil 5 minuti lahustuda. Klopi juurde muna ja maitseained. Sõelu peale jahu, lisa sulatatud ja jahutatud või. Sõtku ühtlaseks taignaks (3-4 min). Kergita 1-1,5 tundi (kuni kogus on kahekordistunud). 


Kerkib hästi toasoojas 23-24 kraadi, aga ega paljudes kodudes vist hetkel sellist püsivat temperatuuri ei ole. Kerkib hästi ka soojendatud elektriahjus. Soojenda ahi 50 kraadini, lülita ahi välja ja tõsta taignanõu ahju, jäta taigen avatud ahjuuksega kerkima.

Sõtku kerkinud taignast õhumullid välja ja rulli jahusel laual 0,5cm paksuseks. Lõika 2cm*15cm ribad, venita veidi ja keera keerdu, keera kaheks ja suru otsad kinni.
Kergita köögirätiga kaetult 20 minutit.

Kuumuta õli ja friteeri keerud. Valmis keerud tõsta paberrätile nõrguma.
Kuumuta rõõsk koor (kuni hakkab aurama), tõsta tulelt ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni moodustub ühtlane võõp, kui võõp on liiga vedel lase veidi jahtuda. 
Kasta keerd võõpa ja raputa peale veidi pärlsuhkrut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar