pühapäev, 8. jaanuar 2012

TOORJUUSTUKOOK ŠOKOLAADIGA

Põhi:
200g Digestive küpsiseid
50g võid

Täidis:
600g toorjuustu (mitte light)
(Kasutasin 23% toorjuustu, põhi tuli tihe ja kreemine, meenutas veidi kohupiima)



200g hapukoort
2tk kanamuna
2spl nisujahu
180g peensuhkrut
1tl vaniljesuhkrut

Kate:
50g tumedat šokolaadi
20g rõõsk koort

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Peenesta küpsised ja sega sulatatud võiga. Kata lahtikäiv koogvorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja, küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Tõsta ahju temperatuuri 225 kraadini. Vahusta toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa hapukoor, nisujahu ja kanamunad, klopi ühtlaseks. Vala täidis küpsenud põhjale. Sulata šokolaad ja lisa rõõsk koor, sega ühtlaseks.

Nirista šokolaad täidisele ja sega noaotsaga veidi läbi.







Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit, alanda ahju temperatuuri 150 kraadini ja küpseta veel 25 minutit.









Hoia kooki 2-3 tundi või üleöö külmas. Libista nuga koogi ja vormiserva vahelt läbi, eemalda vormiserv. Tõsta kook koos küpsetuspaberiga serveerimisvaagnale ja eemalda küpsetuspaber (tõmba käega kooki toetades paber alt).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar