esmaspäev, 9. aprill 2012

CHARLOTTE VIRSIKUTEGA

4tk kanamuna
4spl peensuhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit
85g nisujahu (4 kuhjaga supilusikat)

1suur purk virsikuid
2tl sidrunimahla
2tl peensuhkrut

Täidis:
400g kohupiimapastat
4dl vahukoort
5dl maitsestamata jogurtit
1tl vaniljesuhkrut
100g+2spl peensuhkrut
10 lehte zelatiini
2tk virsikupoolikut
poole sidruni riivitud koor

(2dl 35% rõõsk koort)

Sega kohupiimapasta jogurtiga, lisa riivitud sidrunikoor, 100g suhkrut ja vaniljesuhkur, jäta toatemperatuurile seisma. Kui lisad zelatiini liiga külma segusse, siis hakkab zelatiin kohe tarduma ja võib lihtsalt tükki tõmbuda, seeläbi jääb ka ülejäänud tort tardumata.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta munad suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu kahes osas munavahule, sega alt üles tõstes läbi. Ära klopi!
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala taigen paberile, lükka ettevaatlikult laiali.
Küpseta põhi kuldpruuniks. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile. 
Püreeri virsikud (jäta kaks virsikupoolikut täidisele), lisa sidrunimahl ja suhkur. 
Määri soojale põhjale virsikupüree ja keera rulli.


Kata suur kauss kilega ja lõika rull 10-13mm viiludeks, lao viilud kausi põhja ja külgedele.












Järelejäänud püree ja hakitud virsikupoolikud lisa jogurtisegule.
Pane zelatiinilehed 2dl vette paisuma, paisunud lehtedelt vala pool vett ära ja sulata mikros täisvõimsusel 15 sekundit või sulata zelatiin kuumakindla nõuga kuumas vees.
Vahusta vahukoor 2spl suhkruga tugevaks vahuks.
Vala veidi (umbes 1dl) jogurtisegu leige zelatiini hulka, sega läbi ja nirista zelatiin pidevalt segades ülejäänud jogurti hulka.

 Lisa vahustatud vahukoor, sega kiirelt läbi ja vala segu kaussi. Kata kauss toidukilega ja tõsta ööks külma.
Tardunud tort kummuta vaagnale ja soovi korral kaunista vahustatud vahukoorega.

5 kommentaari:

  1. aitäh , teen homseks sünnipäevaks ...

    VastaKustuta
  2. tort tuli hea aga välimuselt väga kole kuna kaunistasin poe valmis vahukoorega , see vajus laiali aga maitse oli hea ja pilt on minu blogis ... teinekord teen ilusama ..aga suur tänu retsepti eest ...

    VastaKustuta
  3. Tere Nataly, rõõm kuulda, et maitses :). Tegelikult võib vahukoore hoopis ära jätta ja kui katsetamishuvi on võib virsikute asemel kasutada ka teisi puuvilju või marju - maasikaid, vaarikaid, apelsine, banaani jne. Meenub ka üks kausikoogi pilt, kus siis kauss oligi vooderdatud hoopis kooritud ja viilutatud apelsinidega (rullbiskviidi asemel).

    VastaKustuta
  4. Panin just kappi tahanema. Tundub et tuleb maitsev tort. Lisaks aprikoosidele lisasin veel natukene papaiat ning mangot :) Ootused on suured. Ideaalne lihavõtte maius!

    VastaKustuta
  5. Loodan, et tort õnnestus hästi :).

    VastaKustuta