esmaspäev, 2. aprill 2012

PANEERITUD RÄIMED MARINAADIS

1,5kg värsket räime
paneering:
3-4tk kanamuna
1-1,5 klaasi nisujahu
soola
küpsetamiseks toiduõli

marinaad:
0,75l vett
2tk porgandit
2-3 mugulsibulat
6spl 30% söögiäädikat
2tl soola
3tl suhkrut
0,25tl mustpipart
(soovi korral loorberit, vürtsi jne)

Fileeri räimed, lõika uimed ja pese hoolikalt. Klopi munad sügavas taldrikus lahti ja lisa veidi soola. Kasta räimefilee algul munasse ja siis jahusse, prae keskmisel kuumusel kuldpruuniks, vajadusel raputa valmis fileedele veel soola. Puhasta praepann pruunistunud jahust, vala uus õli ja küpseta kõik räimed.
Marinaadi jaoks puhasta ja viiluta porgandid. Lase vesi koos porgandiratastega keema ja keeda paar minutit (kuni oled sibulat puhastanud ja viilutanud). Tõsta vesi tulelt, lisa sibulad ja maitsesta marinaad. Lao kaussi kiht räimi, tõsta peale porgandirattad ja sibulad, lao peale järgmine kiht räimi, kata jälle porgandi ja sibulatega, lao kõik kala kaussi, vala peale marinaad ja tõsta 10 tunniks külma. Enne külmikusse panemist peaks kala muidugi maha jahutama.
Serveeri koos keedetud kartulite või musta leivaga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar