neljapäev, 17. mai 2012

BRIE-AMPSUD

üks ahjuplaaditäis

Lehttaigen:
190g jahu
0,75dl vett
0,25tl 30% äädikat
veidi soola
0,5tk kanamuna
2spl margariini

150g toasooja  margariini (Eve)

Brie juustu

Sega jahu soolaga ja vesi äädikaga. Lisa jahule 2spl margariini, pool muna ja vesi.
Näpi kõik ained läbi ja sõtku ühtlaseks taignapalliks.
Rulli tagen jahusel laual 3-4mm ristkülikuks. Kata 2/3 taignast margariini viiludega. Tõsta kolmeks kokku, murra kõigepelt peale ilma rasvaineta kolmandik ja siis tõsta peale teine serv, suru otsad veidi kinni ja pane 15 minutiks külmikusse. Rulli taigen ettevaatlikult 3 korda suuremaks ja murra jälle kolmeks kokku. Korda tegevust veel kaks korda, 15 minutiliste vahedega.
Kuumuta ahi 200-210 kraadini.
Rulli taigen 3-4mm paksuseks. Lõika vormiga või terava noaga suupärased rõngad ( klaasiga lõikamisel võib paks klaasiserv servad kinni suruda ja küpsetis ei kerki hästi ). Suru sõrmega ( või mõne tömbiotsalise esemega ) taigna keskel tugevasti lohk sisse. Tõsta igale taignakettale tükk Briet. Küpseta algul alumisel ahjusiinil ja kui küpsetis on kerkinud, tõsta keskmisele siinile ja küpseta kuldpruuniks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar