neljapäev, 17. mai 2012

LEHTTAIGNAKORVID KEEDUKREEMIGA

6tk.

Lehttaigen:
190g jahu
0,75dl vett
0,25tl 30% äädikat
veidi soola
0,5tk kanamuna
2spl margariini

150g toasooja  margariini (Eve)
-----------------------
Kreem
1,5dl piima
1tl jahu
1tk munakollane
2spl suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

1dl 35% vahukoort
----------------------
maasikaid
riivitud šokolaadi
----------------------
Kreem:
Kuumuta piim auramiseni. Samal ajal vahusta munakollane suhkru ja vaniljesuhkruga, sega juurde jahu. Nirista munakollasele 1/4 kuumast piima, sega läbi ja vala pidevalt segades munavaht ülejäänud piima hulka. Tõsta pliidile ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu hakkab paksenema (sellise väikese koguse juures juhtub see mõne sekunduga!!!). Ära keema lase!
Jahuta kreem täiesti maha ja sega vahustatud vahukoorega, vajadusel maitsesta veel.

Taigen:
Sega jahu soolaga ja vesi äädikaga. Lisa jahule 2spl margariini, pool muna ja vesi.
Näpi kõik ained läbi ja sõtku ühtlaseks taignapalliks.
Rulli tagen jahusel laual 3-4mm ristkülikuks. Kata 2/3 taignast margariini viiludega. Tõsta kolmeks kokku, murra kõigepealt peale ilma rasvaineta kolmandik ja siis tõsta peale teine serv, suru otsad veidi kinni ja pane 15 minutiks külmikusse. Rulli taigen ettevaatlikult 3 korda suuremaks ja murra jälle kolmeks kokku. Korda tegevust veel kaks korda, 15 minutiliste vahedega.
Kuumuta ahi 200-210 kraadini.

Rulli taigen 5mm paksuseks, lõika kahe vormi abil 12 koogiserva (rõngast).
Rulli ülejäänud taigen paari mm paksuseks ja lõika 6 põhja.
Tõsta küpsetuspaberiga ketud ahjuplaadile taignapõhjad, pintselda servad veega üle, tõsta peale taignarõngas, pintselda jälle veega ja tõsta teine rõngas peale (kokku üks õhuke põhi ja 2 serva).




Torka põhja kahvliga mõned augud ja küpseta ahjus kuldkollaseks.
Nagu ikka soovitavalt algul alumisel ahjusiinil (et rasvarikas põhi kuumust saaks) ja kui küpsetis kerkima hakkab, tõsta keskmisele ahjusiinile valmima.

Lase põhjadel jahutuda ja täida enne serveerimist kreemiga.
Lisa marjad ja šokolaad.

Allesjäänud taignaketastele võib peale raputad suhkrut/kaneel ja ahjus kohevaks küpsetad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar