laupäev, 5. mai 2012

TÄIDETUD PIKKPOISS

250g seahakkliha
250g veisehakkliha
100g riivsaia
100g hapukoort
60g fetajuustu (kui fetat ei kasuta, lisa veel veidi soola)
2tk kanamuna
0,25tl soola
1tl hakklihamaitseainet

150g riivjuustu
150g hakitud sinki
50g toor-või sulatatud juustu
50g piima

Sega riivsai hapukoore ja munadega, lisa hakitud feta, sool ja hakklihamaitseaine, klopi vispliga läbi. Lisa hakkliha ja sega ühtlaseks. Tõsta segu 15 minutiks külmikusse paisuma.
Sega kokku riivjuust, hakitud sink, toorjuust ja piim.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Määri leivavorm õliga, puist üle riivsaiaga. Suru 2/3 hakklihasegust vormi põhja ja külgedele, tõsta sisse täidis ja kata (niiskete kätega) ülejäänud hakklihaga. Lõika fooliumist vormist pikem tükk ja suru vormile kaaneks. Tõsta pikkpoiss ahju, alanda ahju temperatuuri 175 kraadini ja küpseta 40 minutit. Eemalda foolium, pintselda pind õliga üle ja küpseta veel 20 minutit. Lase veidi vormis jahtuda, lõika viiludeks ja serveeri.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar