teisipäev, 1. mai 2012

ŠOKOLAADIMUFFINID ŠOKOLAADIGLASUURI JA METSPÄHKLITEGA

12tk suurt muffinit

200g võid
100g peensuhkrut (võib ka 130-150g)
4tk kanamuna
4spl koort või piima
230g nisujahu
30g kakaod
1tl küpsetuspubrit

75g 35% rõõsk koort
50g tumadat šokolaadi

30g metspähkleid

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel klopi segu ühtlaseks. Vala juurde koor ja sõelu kakao, sega läbi. Sega sõelutud jahu küpsetuspulbriga, lisa võisegule ja sega ühtlaseks. 
Kata muffinipann pabervormidega ja jaga taigen vormidesse. Küpseta 200 kraadi juures kuni muffinid on hästi kerkinud ja tikk jääb muffinisse torgates puhtaks. Lase veidi jahtuda.
Rösti pähklid kuumal pannil ja haki noaga või purusta veidi köögikombainis.
Kuumuta koor auramiseni ja lisa tükeldadtud šokolaad, klopi ühtlaseks. 
Kasta muffin šokolaadikastmesse, vajadusel pintselda servad šokolaadiga üle. Puista peale hakitud pähklid
ja serveeri.


2 kommentaari:

  1. ooo need paistavd niin ahvatlevad :D

    VastaKustuta
  2. Tänan, muffinid on üldse ühed lihtsad ja ka tänuväärsed küpsetised :).

    VastaKustuta